5 voordelen van onsite event registratie

5 voordelen van onsite event registratie

De registratie en ontvangst zijn een belangrijk onderdeel van je live of hybride evenement. Onsite event registratie heeft verschillende voordelen waardoor jouw evenement goed begint. In deze blogpost delen we 5 voordelen van onsite event registratie.

Allereerst leggen we je graag uit wat onsite event registratie betekent. Onsite event registratie houdt in dat deelnemers zicht vooraf registreren via een eventwebsite of ter plekke op locatie nog kunnen aanmelden. Daarnaast is het inchecken van deelnemers op locatie ook een onderdeel van een onsite event registratie. Dit gaat vaak in combinatie met het printen van gepersonaliseerde badges. Dan nu de 5 voordelen!

Voordeel 1: Kortere wachtrijen

Lange wachtrijen wil je graag voorkomen op je evenement. Meerdere scanpunten maken de wachtrijen aanzienlijk korter. De persoonlijke QR-code wordt gescand en binnen no-time rolt de gepersonaliseerde badge uit de printer. Daarnaast is het ook mogelijk een deelnemer op naam te zoeken en vervolgens direct de badge uit te printen. Gemiddeld duurt dit 15 seconden per deelnemer. Dit is een stuk sneller en makkelijker dan de juiste badge zoeken tussen een stapel badges uitgestald op een tafel.

Voordeel 2: Altijd op de hoogte van wie er aanwezig is

Wanneer je de deelnemers incheckt via een scanpunt kan je in één oogopslag zien hoeveel deelnemers er al binnen zijn. Verder kan je precies zien wie er nog niet binnen zijn door iemand op naam te zoeken.

Voordeel 3: Aanmelden op locatie is mogelijk

Met een onsite event registratie is het mogelijk om ter plekke nog registraties te wijzigen of aan te maken. Naast de scanpunten bieden wij support op locatie voor technische ondersteuning. Een servicebalie waar we registraties aanmaken of wijzigen is hier ook een onderdeel van.

Voordeel 4: Uitgebreide informatie op de badge

Naast de belangrijkste persoonsgegevens, zoals: naam, organisatie en functietitel, is het mogelijk nog veel meer informatie op de badge te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijk programma, met de tijden en locatie erbij, of een QR-code die verwijst naar de programmapagina van je eventwebsite. Daarbij is het zelfs mogelijk om contactgegevens uit te wisselen met een QR-code op de badge. Dit maakt netwerken nog toegankelijker!

Voordeel 5: Duurzaam badges printen

Door op locatie live badges te printen voorkom je onnodig veel afval. In plaats van vooraf alle badges te printen waarvan er vervolgens een deel overblijft vanwege no-show, print je nu alleen de badges die daadwerkelijk nodig zijn. De ongebruikte badges hoeven daarom na afloop niet weggegooid te worden, maar kunnen voor een volgend event weer gebruikt worden. Dit maakt de onsite registratie een duurzamer alternatief.

Wil jij voor jouw evenement ook een onsite event registratie? Neem dan vrijblijvend contact met ons, we informeren je graag.

Volg onze social mediakanalen en blijf op de hoogte van de nieuwste berichten!