Case | FNV Congres 2022

Case FNV Congres 2022

Op 12 en 13 april vond het FNV Congres 2022 plaats. Op beide dagen deelden inspirerende sprekers hun visie op de huidige en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van werk & inkomen. Naast het plenaire programma werden er tientallen workshops georganiseerd. Gezamenlijk werden de handen uit de mouwen gestoken om richting te geven aan het vakbondswerk. ONlive Event mocht het FNV Congres 2022 ondersteunen middels diverse tools. Er werd een custom registratie met eventwebsite opgezet. Ook was het event online te volgen via de livestream op het ONlive Eventplatform.

400 gasten | 30 workshops | 8 sprekers

Online registratie

De vraag van FNV was om deelnemers vooraf te laten registreren op het ONlive Eventplatform. Via een link in de uitnodigingsmail konden deelnemers zich registreren. Voor het FNV Congres is er gebruik gemaakt van een uitgebreide registratie op maat. Zo is er bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen verschillende registratietypes. Per registratietype stelden we specifieke vragen. Diverse gegevens werden in de registratie uitgevraagd, zoals; organisatie en functietitel, maar ook wensen met betrekking tot vervoer en allergieën. Met meer dan 30 workshops verdeeld over 4 rondes was er voor ieder wat wils. In de registratie konden deelnemers zich gemakkelijk registreren voor deze workshops waardoor er voor iedere deelnemer een persoonlijk programma opgesteld kon worden. Kortom, een volledige onsite registratie!

Deelnemers inchecken en gepersonaliseerde badges

Verder had FNV de wens om deelnemers bij ontvangst in te checken en badges te printen. Tijdens de ontvangst op de eerste congresdag stonden 5 scanpunten met printers klaar op locatie. Bij binnenkomst lieten de deelnemers hun unieke QR-code zien die ze per mail hebben ontvangen. De QR-codes bevatten unieke persoonsgegevens waardoor het mogelijk is gepersonaliseerde badges te printen. De badges waren volledig opgemaakt in de FNV huisstijl en waren voorzien van het persoonlijke programma van de deelnemer.

“De gepersonaliseerde badges dragen niet alleen bij aan de branding van je event, maar zijn ook nog eens duurzaam! Door op locatie live badges te printen voorkom je onnodig veel afval. In plaats van vooraf te veel badges te printen waarvan er vervolgens een deel overblijft, print je nu alleen de badges die daadwerkelijk nodig zijn.” – ONlive Event

De eventwebsite

Tijdens het FNV Congres was het programma op het hoofdpodium live te volgen op het eventplatform. Door middel van de livestream konden deelnemers die niet in de gelegenheid waren live op locatie te komen, toch meekijken met een gedeelte van het programma. De eventwebsite is geheel vormgegeven in de huisstijl van het congres. De eventwebsite is namelijk het visitekaartje van het evenement en is een belangrijk kanaal om informatie te delen. Zo bestond de eventwebsite voor het FNV Congres niet alleen uit de registratie- en livestreampagina, maar ook uit een vraag & antwoordpagina en een pagina met het programma. De vraag & antwoordpagina diende voor het delen van praktische informatie en het beantwoorden van veelgestelde vragen. Op de programmapagina was het gehele programma te bekijken en middels een pop-up venster was er meer informatie over het betreffende onderdeel en de sprekers zichtbaar.

Wil je ook een evenement organiseren met een custom onsite registratie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden!

Let’s connect!

Volg onze social mediakanalen en blijf op de hoogte van de nieuwste berichten!